Margaréta fondantból

Húsvétkor már mutattam nektek két nagyon egyszerű ötletet arra, hogyan tudtok helyes kis ehető dekorációkat készíteni fondantból. A közeledő Anyák-napjára való tekintettel, arra gondoltam, most hozok még két ötletet nektek, ezúttal azonban kicsit technikásabbakat.
Elsőként lássunk egy meseszép margarétát, amit én a maradék, CC fondantomból készítettem – ehhez viszont az üzletben kapható virágmassza még egy fokkal alkalmasabb is lehet.
Hozzávalók:
- CC fondant – fehér
- CC ételfestékgél – citromsárga
- Pálmazsír
- Keményítő
- CMC por (ez egy nedvesség megkötésére szolgáló por, amit azért gyúrtam a cukormasszához, hogy könnyebben tudjam formázni a virágot, és gyorsabban is száradjon),
- Ehető ragasztó
Eszközök:
- Tiszta munkafelület
- Fondant nyújtó
- Margaréta kiszúró
- Fogpiszkáló
- Díszítőcső
- Modellező eszköz - gömb
- Modellező eszköz szett
- Modellező szivacs
Elkészítés:
- A fehér fondanthoz hozzágyúrjuk a CMC port és alaposan eldolgozzuk benne! Keményítőt szitálunk a felületre, és a Fondant nyújtóval kinyújtjuk, kb. 2-3 mm-es vastagságúra!
- Kiszúrjuk a margarétát!
- A szivacsra tesszük, és a gömbvégű eszközünk (nagy) segítségével, körkörös mozdulatokkal kicsit elvékonyítjuk a közepét. Fogjuk a csontalakú eszközt és bentről-kifelé irányulva egyesével elvékonyítjuk a szirmokat! Hagyhatjuk hegyesebbre is, de kicsit le is kerekíthetjük őket! A kész virágot szárító szivacsra tesszük, elrendezgetjük a szirmokat – én szárító hiányában egy kisebb tálkába tetten a virágot.
- Megszínezünk citromsárga géllel egy kis fehér fondantot! Először gömböt formázunk belőle, aminek a széleit ellapogatjuk! Egy hegyesebb díszítőcsővel megszurkáljuk a felszínét így kialakítva a virág közepét!
- Egy pöttyintésnyi ragasztót kenünk a virág belsejébe, ráhelyezzük a sárga közepét! Megvárjuk, míg teljesen megszárad!
Ennyi az egész, és a végeredmény valami hihetetlenül mutatós!