Kagyló készítése fondantból

Az idei nyár egyik nagy slágere azok a “A kis hableány” világát idéző torták, amelyek különlegessége a részleteiben rejlik. Most megmutatom nektek, hogyan tudtok könnyen és gyorsan elemeket gyártani ehhez a tematikához. Az alapanyagok ismerősek, viszont az eszköz új, hiszen a munkához ezúttal szilikonformát használtam.
Hozzávalók:
Eszközök:
- szilikonforma
- marcipán, fondant modellező - penge készlet
- fondant nyújtó
Elkészítés:
- Elsőként színeztem a CC fehér fondantját, ehhez az én választásom most a CC gél állagú ételfestékre esett, méghozzá lila színben. A cukormassza festését gumikesztyűben végeztem, mert ennek a padlizsánlila színnek legutóbb csak napokkal később tudtam búcsút mondani.
- A szilikonformát kiszórtam egy kevés keményítővel, majd egyenletesen belenyomkodtam a masszát. A nyújtóm segítségével néhányszor még átmentem rajta. Egészen addig dolgoztam a masszán, ameddig az el nem kezdett leválni a mélyedésbe nyomkodott résztől. Félretettem száradni, majd egészen egyszerűen kinyomtam belőle.
- A kinyomott mintát egy éles szikével körbevágtam. Eltisztáztam a széleket. A kagylót végül CC porfestékkel, mindenféle folyadék hozzáadása nélkül, egész egyszerűen ecsettel átdörzsöltem.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!