Dugóhúzó készítése fondantból

Apák-napja alkalmából mára pasis tortával készültem a számotokra. A téma ezúttal a bor volt, ehhez kapcsolódó elemekkel dekoráltam az egyébként 18 cm-es desszertet. Készült dugóhúzó, több dugó, szőlőfürt, és sajtszelet is.
Hozzávalók:
- CC fondant – fehér 1 kg
- CC ételfesték gél – barna
- CC ételfesték gél – fekete
- CC ehető ragasztó – 12 ml
- Virágdrót – 20g zöld színű
Elkészítés:
1. Elsőként fogtam egy nagyobb, fehér színű CC fondant darabot, és barna színű CC ételfesték géllel – barna beszíneztem a masszát. Ezután felvittem a masszára még egy kevés festéket, de ezt már nem dolgoztam el benne olyan tisztességesen, így a festékcsíkok faerezetként megmaradtak a masszában.
2. A beszínezett fondantból hengert formáztam. A végeit kissé ellapogattam. A mutatóujjamat és a gyűrűsujjamat kétoldalt ráhelyeztem a felületre, és így addig hengereltem, ameddig egy diszkrét kis mélyedés nem keletkezett a masszában. Félretettem száradni, majd amikor már megszilárdult kissé a fondant, az aljába lyukat vájtam, és beleszúrtam egy kisebb darab virágdrótot.
3. Egy kisebb adag cukormasszát fekete színű CC ételfesték géllel beszíneztem. Egészen keveset tettem hozzá, hogy szürke színt kapjak. A fondantot ezután vékonyra hengereltem, és egy felcsavartam egy ceruzára. Arra figyeltem, hogy az egyik végén hagyjak egy hosszabb, egyenesebb szakaszt, míg a másik végét ki kellett egy kissé hegyesítenem.
4. A két rész megszáradt. CC ehető ragasztóval bekentem a korábban kivájt lyukat, és a szürke fémrész egyenesebbik végét is. A kettőt egymásba csúsztattam. Ügyeltem arra, hogy a virágdrót egyenesen menjen a szürke massza közepébe.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!