Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi a különbség muffin és a cupcake között?

Mi a különbség muffin és a cupcake között?

Muffin vagy cupcake? Mi a különbség és melyiket szereted jobban?

A muffin és a cupcake első látásra hasonlóak lehetnek, de valójában jelentős különbségek vannak közöttük. Ha te is gyakran elbizonytalanodsz, hogy melyiket szereted jobban, vagy csak szeretnéd tudni, hogy miben térnek el egymástól, akkor ez a cikk neked szól!

Mi a különbség a muffin és a cupcake között?

1. Az elkészítési mód

A muffinokat általában egyszerűbb módon készítjük: a száraz és nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd összeöntjük. Nincs szükség hosszas habosításra vagy díszítésre. A cupcake viszont egy mini torta, amelynek tésztája habosabb és légiesebb, mert a vajat és a cukrot krémesre kell keverni.

2. Az állag

A muffinok tésztája sűrűbb és tartalmasabb, gyakran tartalmaz gyümölcsdarabokat, csokolétét vagy magvakat. A cupcake tésztája viszont lágyabb, piskótaszerű, mert kevesebb lisztet és több vajat tartalmaz.

3. A díszítés

Ez a legnagyobb különbség! A muffinokat általában nem díszítik, legfeljebb porcukorral vagy egy kis csokolétéval. A cupcake-ek viszont krémes díszítést kapnak: vajkrémmel, mascarponéval, fondanttal vagy tejszínhabbal koronázzák meg őket.

4. A felhasználás

Muffint gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnára, míg a cupcake inkább desszert, amit esküvőkön, szülinapokon vagy partikon szolgálnak fel.

Ha szereted a rusztikusabb, kevésbé édes sütiket, akkor a muffin a te műfajod. Ha pedig szeretsz díszíteni és egy igazán látványos finomságot keresel, akkor a cupcake lesz a kedvenced!

Két szuper muffin recept

1. Csokis-banános muffin

Hozzávalók:

  • 2 db érett banán

  • 200 g liszt

  • 100 g cukor

  • 1 tk szódabikarbóna

  • 1 tk sütőpor

  • 2 tojás

  • 100 ml tej

  • 50 ml olaj

  • 100 g aprított csokolédé

Elkészítés:

  1. A banánt villával törd össze, majd keverd össze a tojásokkal, tejjel és olajjal.

  2. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport.

  3. Öntsd össze a két keveréket, majd add hozzá az aprított csokolédét.

  4. Kanalazd muffin kapszlikba, majd 180 fokon 20-25 percig süsd meg.

2. Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók:

  • 200 g liszt

  • 100 g cukor

  • 1 tk sütőpor

  • 1 tk fahéj

  • 1 db reszelt alma

  • 1 tojás

  • 100 ml tej

  • 50 ml olaj

Krémek a cupcake-ekhez

Vaníliás mascarpone krém

  • 250 g mascarpone

  • 100 ml habtejszín

  • 50 g porcukor

  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

  1. A mascarponét keverd össze a porcukorral és a vaníliával.

  2. A hideg habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd össze a mascarponéval.

Csokolédés vajkrém

  • 200 g vaj

  • 150 g porcukor

  • 50 g kakaópor

  • 2 ek tej

Elkészítés:

  1. A vajat keverd habosra a porcukorral.

  2. Add hozzá a kakaóport és a tejet, majd dolgozd simára.

Most már minden adott ahhoz, hogy te is előállj a tökéletes muffinnal vagy cupcake-kel!

 

Keresés