Házi Jégkrém Csokoládéba Mártása: Lépésről-Lépésre Útmutató

Hozzávalók:
- Elkészült házi jégkrémek
- 200 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé (választhatsz ízlés szerint)
- 2 evőkanál kókuszolaj (vagy növényi olaj)
Eszközök:
- Kisebb tál a csokoládé olvasztásához
- Lapos tálca sütőpapírral
- Hűtő vagy fagyasztó
Elkészítés:
-
Csokoládé Olvasztása:
- Vízfürdő: Egy hőálló tálban tedd a csokoládét és a kókuszolajat. A tálat helyezd egy forró vízzel teli edény tetejére, ügyelve, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét.
- Mikrohullámú Sütő: A csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőbe tehető tálban helyezd a mikrohullámú sütőbe. 30 másodperces intervallumokban melegítsd, minden intervallum után keverve, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
-
Jégkrémek Előkészítése:
- Vedd ki a házi jégkrémeket a formákból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
- Helyezd a jégkrémeket vissza a fagyasztóba, amíg a csokoládé olvad. Fontos, hogy a jégkrémek jól lehűltek legyenek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
-
Jégkrémek Mártása:
- Vegyél ki egy jégkrémet a fagyasztóból, és mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Azonnal húzd ki, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön.
- A jégkrémet gyors mozdulatokkal forgasd meg, hogy a csokoládé egyenletesen borítsa be.
- Helyezd vissza a jégkrémet a sütőpapírral bélelt tálcára.
-
Megdermedés:
- Tedd vissza a csokoládéba mártott jégkrémeket a fagyasztóba, és hagyd, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen (kb. 15-30 perc).
Tippek és Jó Tanácsok:
- Kókuszolaj használata: A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé bevonat sima és fényes legyen, valamint könnyebben megdermedjen.
- Gyors munkavégzés: Mivel a jégkrémek gyorsan olvadnak, fontos, hogy gyorsan dolgozz. Készíts elő mindent, mielőtt elkezdenéd a mártást.
- Dekoráció: Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórhatsz rá apróra vágott diót, kókuszreszeléket, színes cukorgyöngyöket vagy bármilyen más díszítést.
- Több réteg: Ha vastagabb csokoládé bevonatot szeretnél, mártsd a jégkrémet többször a csokoládéba, minden réteg között visszatéve a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
- Hűtés: Ügyelj rá, hogy a csokoládéba mártott jégkrémeket mindig jól fagyaszd le, különben a csokoládé bevonat megolvad és lecsúszik.