Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi Jégkrém Csokoládéba Mártása: Lépésről-Lépésre Útmutató

Házi Jégkrém Csokoládéba Mártása: Lépésről-Lépésre Útmutató

 

Hozzávalók:

  • Elkészült házi jégkrémek
  • 200 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé (választhatsz ízlés szerint)
  • 2 evőkanál kókuszolaj (vagy növényi olaj)

Eszközök:

  • Kisebb tál a csokoládé olvasztásához
  • Lapos tálca sütőpapírral
  • Hűtő vagy fagyasztó

Elkészítés:

  1. Csokoládé Olvasztása:

    • Vízfürdő: Egy hőálló tálban tedd a csokoládét és a kókuszolajat. A tálat helyezd egy forró vízzel teli edény tetejére, ügyelve, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét.
    • Mikrohullámú Sütő: A csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőbe tehető tálban helyezd a mikrohullámú sütőbe. 30 másodperces intervallumokban melegítsd, minden intervallum után keverve, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
  2. Jégkrémek Előkészítése:

    • Vedd ki a házi jégkrémeket a formákból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
    • Helyezd a jégkrémeket vissza a fagyasztóba, amíg a csokoládé olvad. Fontos, hogy a jégkrémek jól lehűltek legyenek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
  3. Jégkrémek Mártása:

    • Vegyél ki egy jégkrémet a fagyasztóból, és mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Azonnal húzd ki, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön.
    • A jégkrémet gyors mozdulatokkal forgasd meg, hogy a csokoládé egyenletesen borítsa be.
    • Helyezd vissza a jégkrémet a sütőpapírral bélelt tálcára.
  4. Megdermedés:

    • Tedd vissza a csokoládéba mártott jégkrémeket a fagyasztóba, és hagyd, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen (kb. 15-30 perc).

Tippek és Jó Tanácsok:

  • Kókuszolaj használata: A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé bevonat sima és fényes legyen, valamint könnyebben megdermedjen.
  • Gyors munkavégzés: Mivel a jégkrémek gyorsan olvadnak, fontos, hogy gyorsan dolgozz. Készíts elő mindent, mielőtt elkezdenéd a mártást.
  • Dekoráció: Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórhatsz rá apróra vágott diót, kókuszreszeléket, színes cukorgyöngyöket vagy bármilyen más díszítést.
  • Több réteg: Ha vastagabb csokoládé bevonatot szeretnél, mártsd a jégkrémet többször a csokoládéba, minden réteg között visszatéve a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  • Hűtés: Ügyelj rá, hogy a csokoládéba mártott jégkrémeket mindig jól fagyaszd le, különben a csokoládé bevonat megolvad és lecsúszik.

Keresés