Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűszeres almatorta mézes diókrémmel

Fűszeres almatorta mézes diókrémmel

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 250 gr finom liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 250 gr alma meghámozva és 1x1 cm kockákra vágva
  • 6 tojás
  • 250 gr cukor
  • 2 kezeletlen narancs reszelt héja
  • 2 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 4 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl olaj

Mézes diókrémhez:

  • 240 gr darált dió
  • 240 gr cukor
  • 8 dl tejszín
  • 4 evőkanál méz
  • 2 db kezeleteln citrom héja
  • 50 gr porcukor
  • 4 csomag zselatin fix

Vajkrém (fondant alá):

  • 200 gr puha teavaj
  • 200 gr porcukor

Díszítéshez:

 

Eszközök:

Elkészítés:

Krém készítése:

  1. Egy közepes lábosban összeforralunk 4 dl tejszínt a darált dióval és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett további 2-3 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután levesszük a lábost a túről, a diókrémbe keverjük a mézet és a citrom reszelt héját, majd félretesszük és teljesen kihútjük.
  2. Kézi robotgéppel kemény habbá vefrjük a amradék tejszínt a porcukorral, végül hozzákeverjük a zselatin fixet is. A tejszínhabot óvatgosan a kihúlt diókrémhez forgatjuk, majd az elkéshült mézes diókrémet legalább 2-3 órára ahűtőbe tesszük.

Piskóta sütése:

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 35x28 cm tepsit.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a liszet, elvegyítjük a sütőporral, az őrölt fahéjjal, az őrö9lt szegfűszeggel és sóval, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávaló, azaz az almakocskákat, a tojásokat, a cukrot, a reszelt citrushéjakat, a van.liakivonatot, a mézet, az olajat, végül az egészegt alaposan összekeverjük
  3. A tortánkhoz 4 piksótalapra lesz szükségünk. Lemérjük a tésztánk súlyát, majd kétté osztva azt, két részletben megsütjük őket 30-35 perc alatt.
  4. Ha kész kihűtjük és mindkét lapot keresztben megfelezzük, azaz 4 db kb. 17x 14 cm piskóta lapot kapunk.
  5. A lapokat megtöltjük krémmel, körbekenjük  vajkrémmel és hűtőbe tesszük 3-4 órára dermedni.

Torta díszítése:

  1. A hűtőben megdermedt torta bevonásához szilikon nyújtólapon kinyújtuk fondant nyújtóval az előtte kézzel átgyúrt a 750 gr piros CC fondantot és a nyújtólapon hagyva átemeljük a kidermedt tortára és minden oldalán elegyengetjük és fondant simító segítségével a tortához dolgozzuk.
  2. Elkészítjük a fondant szalagot, amihe kb. 150 gr fehér CC fondantot összegyúrjunk 150 gr fehér CC modellezőmasszával, majd a kisméretű fondant nyújtóval (vastagabb gyűrűt hagyjuk a nyújtó két végén fent) kinyújtuk az anyagot. 
  3. Kb. 2,5 cm széles és 25 cm hosszú csíkokat vágunk és elkészítjük a szalag hurkokat egyesével, összesen 13-14 db kis hurokra lesz szükségunk, melyet teljes száradásukat követően ehető ragasztóval ragasztunk egymáshoz és így hagyjuk őket 2-3 óra alatt teljesen készre száradni.
  4. A maradék fehér CC fondantbül csipke kiszúró segítségével hosszú csíkokat szúrunk ki, melyek szélét az No. 3-as díszítőcső segítségével végig lukasztunk, majd ehető ragasztó segítségével rögzítjük a torta valamennyi olalára. 
  5. Végül a megszáradt fondant masnit is a torta tetetjére helyezzük és tálalásik hűtőszekrénybe tesszük.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés