Cukorvirág Stephanotis készítése

Hozzávalók:
- Marcipán kis virág esetén:
- 1 db natúr marcipánmassza vagy tetszőleges színű marcipánmassza
- gél állagú ételszínező vagy/fehér ételszínező (marcipánhoz)
- ehető ragasztó
- Fondant kis virág esetén:
- fehér fondant vagy gum paste (cukorvirág massza)
- gél állagú ételszínező vagy/1 db tetszőleges színű színezett fondant
- ehető ragasztó
Eszközök:
- Rózsa készítő szett vagy / virág szúró
- Fondant és marcipán nyújtó sablon
- Virágdrót (fehér 24g)
- Fondant/marcipán nyújtó
- Marcipán modellező- készlet
- Virágformázó hab pad PME
- No. 1-es dekor ecset
Elkészítés:
1. Lépés:
Készíts egy 6-7 mm hosszúságú kampót a Virágdrót (fehér 24g) végére. A fehér fondantból vagy marcipánmasszából gyúrjunk egy kb. 4 cm átmérőjű golyócskát (1. figura). Majd formázzuk a golyót könnycsepp alakúvá (2. figura a képen). A szélesebb részét kinyújtjuk egyenesre a Fondant és marcipán nyújtó sablonon, akkorára, amekkora a Rózsa készítő szett csészelevél kiszúró formája.
2. Lépés:
Amikor sikerül egyenletesen kinyújtani a masszánkat, kiszúrjuk a csészelevél kiszúróval a kis virágunkat.
3. Lépés:
Majd, hogy a dolgunk könnyebb legyen a Virágformázó hab pad PME lyukas részébe helyezzük a virágot a szár részével belehelyezve a szivacsba. Majd a Marcipán modellező- készlet -ból kiválasztjuk a hegyes végű modellezőt, és kis mélyedés szúrunk a közepébe.
4. Lépés:
Végül a fehér Virágdrót meghajlított végét óvatosan kenjük be ehető ragasztóba mártott vékony No. 1-es dekor ecsettel, és húzzuk rá óvatosan a virágunk szár részét, így a ragasztónak köszönhetően biztosan tartja a papírral borított virágdrót a virágot.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!