Csokoládés vajkrém

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat
3-4 teáskanál tej

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba először a szoba hőmérsékletű vajat és porcukrot, majd lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és azzal is keverjük el közepes fokozaton. Amikor a cukor jól elkeveredik a vajjal, elkezd száradni a krém, ekkor adjuk hozzá a két evőkanál tejet. Tegyük felhasználásig a hűtőbe.

2. Ha lágyabb krémre van szükségünk, tegyünk hozzá még két kanál tejet, vagy vizet, esetleg kukoricaszirupot.

3. Habzsákba töltve díszítőcső segítségével apró díszekkel, virágokkal díszíthetjük süteményeinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.