Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mascarpone-s diókrém

Mascarpone-s diókrém

Hozzávalók:

  • 300 g dió,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 225 g tej,
  • 2 cs vaníliás cukor,
  • 175 g porcukor,
  • 500 g mascarpone,
  • 2 dl habtejszín,
  • 4 db lapzselatin,
  • 1 cs habfixáló,
  • rumaroma, sütőrum,
  • mazsola

Eszközök:

Kapcsos tapadásmentes sütőforma

 

Elkészítés:

  1. A diót lepirítjuk, megtisztítjuk a lepattogott héjtól és ledaráljuk. Hozzáreszeljük a citrom megmosott héját is.
  2. A tejet feltesszük melegedni a vaníliás cukorral és 2-3 kupaknyi aromával. Nem forraljuk, csak meglangyosítjuk. Közben a lapzselatint 3 ek vízzel összemelegítjük. (Nem szeretem az áztatós verziót, mert nekem sose oldódik fel maradéktalanul, ráadásul így gyorsabb is a zselírozás. Egyetlen trükkje van: sose forraljuk, csak melegítsük!) A langyos tejjel kikeverjük a zselatint. Hozzáöntjük a diót, és alaposan elkeverjük. Félretesszük hűlni.
  3. A habtejszínt felverjük a habfixálóval. A mascarponét kikeverjük a porcukorral. (Sose öntsünk hozzá rumaromát, mert menthetetlenül kicsapódik – tapasztalat! 
Tartalomhoz tartozó címkék: tortakrém receptek

Keresés