Citromos málnás tart recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 170 g szoba hőmérsékletű vaj
- 1/2 csésze kristálycukor
- 2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
A töltelékhez:
- 15 dkg krémsajt
- 1/4 csésze porcukor
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál friss reszelt citromhéj
- 1 1/2 csésze hideg habtejszín
A díszítéshez:
- 1 doboz málna
- porcukor szóráshoz
Eszközök:
- Tapadásmentes tart sütőforma – 6 db-os Wilton
- Sütőforma leválasztó spray
- Eldobható habzsák
- No. 1M díszítőcső
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a tart formákat sütőforma leválasztó spray–vel. Egy tálban gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, morzsás tésztát kapunk. Nyomkodjuk a tésztát a formákba alulról felfelé, hogy a szélén is legyen. A felesleget vágjuk le. Süssük 16-20 percig, amíg aranybarna lesz. 15 percig hagyjuk a formában hűlni. Majd óvatosan vegyük ki a formákból és hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
- A töltelék hozzávalóit elektromos habverővel összekeverjük. No. 1 m díszítőcsővel ellátott eldobható habzsákba töltjük. Így töltjük meg a tésztáinkat. Tetejét málnával díszítjük és megszórjuk porcukorral.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!