Citromos, levendulás cupcake recept

Hozzávalók:
A sziruphoz:
- 1 1/4 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál citromlé
- 5 teáskanál citromhéj (fele a tésztához)
A cupcake-hez:
- 2 3/4 csésze liszt
- 1 3/4 teáskanál sütőpor
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 3/4 teáskanál só
- 1 evőkanál szárított levendula (fele a habba)
- 1 csésze lágy vaj
- 1 pohár tejföl
- 1 1/4 teáskanál Wilton vanília kivonat
- 3 tojás
- 1 tojás sárgája
A habhoz:
- 2 1/2 csésze habtejszín
- 1/3 csésze átszitált porcukor
Eszközök:
Elkészítés:
- A szirup készítése. A cukrot a vízzel, citromlével és citromhéjjal feltesszük főni. Lassú tűzön néha megkeverve addig főzzük amíg a cukor teljesen felolvad. A tűzről levéve átöntjük egy tálba és hűtőbe rakjuk teljesen kihűlni.
- A cupcake elkészítése.
Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Helyezzük a muffin kapszlikat a muffin sütő mélyedéseibe.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával,sóval és a szárított levendulával.
Egy másik nagy tálban keverjük ki a vajat a tejföllel. Adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és a vanília kivonatot. A tojásokat egyesével adjuk hozzá mindegyikkel jól keverjük ki. Végül keverjük bele közepes fokozaton a lisztes keveréket. A masszát osszuk egyenletesen el 24 muffin kapszliba, mindegyiket kb. 3/4-ig töltve.
Süssük 17-19 percig vagy tűpróbáig. Amint kivesszük a sütőből kenjük át a cupcake-ket a sziruppal. Hagyjuk a sütőformában 5 percig hűlni.
Kivesszük a muffinokat a formából és hűtőrácson teljesen kihűtjük. Ha teljesen kihűlt még egyszer átkenjük sziruppal. - Tejszínhab készítése. Mérjük a tejszínhabot egy edénybe, forrósítsuk fel a tűzön de ne forraljuk fel. Keverjük bele a szárított levendulát. Hűtsük ki teljesen, szűrjük le. Ezután a porcukorral verjük kemény habbá.
Az elkészült habbal díszítsük a muffinokat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!