Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 1/2 csésze finom liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze tej
- 1 egész citrom héja és leve
- 1 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma, de törekedjünk az eredeti vaníliára, egészen fantasztikus az íze)
Tejszínes mascarpone krém:
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 25 dkg mascarpone krém sajt
- 1/2 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)
- 2 dl habtejszín
Eszközök:
- Standard muffin sütőforma 12 db-os
- Standard méretű muffin kapszli
- Süti (hűtő) rács
- 1M-es kinyomócső
- habzsák
Díszítés technika: csavar minta
Elkészítés:
- Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
- A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 1 csésze cukrot és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
- A habos vaj keverékéhez adjuk a 2 nagy tojást (egyesével), a lereszelt citrom héját és levét, valamint a vaníliát.
- A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a standard méretű muffin kapszli megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
- Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 C-on 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.
- Amíg hűl készítsük el a krémünket. Mérjük ki egy tálba a hozzávalókat és lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze, habosítsuk kicsit. Az No. 1M-es kinyomócsővet helyezzük a habzsákunkba, és töltsük 1/4-ig habzsákunkat az előre tejszínes mascarpone krémmel, majd díszítsük a muffinunkat csavar minta segítségével.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!