Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos áfonyás torta recept

Citromos áfonyás torta recept

Hozzávalók:

  • 3 3/4 csésze liszt
  • 2 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 10 evőkanál lágy vaj
  • 1 3/4 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 1 1/4 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 doboz áfonya
  • 2 csésze habtejszín
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1 csésze lemon curd (citrom krém)

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjunk ki 2 sütőformát sütőformaleválasztó spray-vel
  2. Egy közepes tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a sütőporral és a sóval. Felhasználásig tegyük félre.
  3. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat. Keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliát. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet, mindig jól kikeverve. Osszuk szét egyenlően a tésztát a 2 formában.
  4. Süssük 38-40 percig vagy tűpróbáig. Ha megsült hagyjuk 10 percig a formában hűlni. Majd hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
  5. Egy nagy tálban habosítsuk ki a tejszínt a tejföllel és a porcukorral amíg lágy habot kapunk. Adjuk hozzá a fél csésze lemon curd-ot és verjük tovább kemény habbá.
  6. Vágjuk vízszintesen félbe a két tortalapot. Helyezzünk egy lapot a torta tálra és a maradék lemon curd 1/4 részével kenjük meg. Erre jön a citromos tejszínhab 1/4 része és szórjuk meg az áfonya 1/4 részével. Erre kerül a következő piskóta. Rétegezzük amíg az alapanyagok elfogynak. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés