Citromos áfonyás torta recept

Hozzávalók:
- 3 3/4 csésze liszt
- 2 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 10 evőkanál lágy vaj
- 1 3/4 csésze cukor
- 3 tojás
- 1 1/4 csésze tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 doboz áfonya
- 2 csésze habtejszín
- 1/2 csésze tejföl
- 1 csésze lemon curd (citrom krém)
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjunk ki 2 sütőformát sütőformaleválasztó spray-vel
- Egy közepes tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a sütőporral és a sóval. Felhasználásig tegyük félre.
- Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat. Keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliát. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet, mindig jól kikeverve. Osszuk szét egyenlően a tésztát a 2 formában.
- Süssük 38-40 percig vagy tűpróbáig. Ha megsült hagyjuk 10 percig a formában hűlni. Majd hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
- Egy nagy tálban habosítsuk ki a tejszínt a tejföllel és a porcukorral amíg lágy habot kapunk. Adjuk hozzá a fél csésze lemon curd-ot és verjük tovább kemény habbá.
- Vágjuk vízszintesen félbe a két tortalapot. Helyezzünk egy lapot a torta tálra és a maradék lemon curd 1/4 részével kenjük meg. Erre jön a citromos tejszínhab 1/4 része és szórjuk meg az áfonya 1/4 részével. Erre kerül a következő piskóta. Rétegezzük amíg az alapanyagok elfogynak. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!