Cake pop – süti nyalóka alap recept

 

Hozzávalók: 

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  2. Nagy tálban össze kell keverni a torta keveréket, a puding keveréket, a tojást, a vizet és az olajat. Közepes sebességgel elektromos keverővel 2 percig keverjük.  Azután öntsük az előkészített sütőformába.
  3. Süssük 35-40 percig, vagy addig amíg a fogpiszkálót a közepébe szúrva azt tisztán húzzuk ki. Hűtsük 10 percig a formában. A formából kivéve helyezzük hűtőrácsra. Teljesen hűtsük le. Osszuk 2 részre a tésztát és az egyik felét fagyasszuk le a jövőbeli használatra.
  4.  
    A kezeinkkel morzsoljuk el a tésztát, amíg nem maradnak benne nagyobb darabok. Adjuk hozzá a cukormázat, az ujjainkkal jól keverjük össze, amíg összeáll. Formázzunk belőle közepes golyókat. Hűtsük, amíg meg nem köt, körülbelül 2 óra.

    • Kis golyó – 1 evőkanál méretű cake pop (mindegyik kb. 3,17 cm átmérőjű) – 48 db
    • Közepes golyó – 2 evőkanál méretű cake pop (mindegyik körülbelül 3,8 cm átmérőjű) –  24 db
    • Nagy golyó – 3 evőkanál méretű cake pop (mindegyik körülbelül 4,5 cm átmérőjű) – 16 db

  5. Eközben olvasszuk fel a Candy Meltset a csomag utasításai szerint. A nyalókapálcika végét mártsuk az olvadt Candy Meltsbe és így helyezzük a sütigolyóba. Hagyjuk megkötni körülbelül 10 percig. És ezt ismételjük meg az összes golyóval.

  6. Mártsuk az összes pálcikás cake popot az olvasztott Candy Meltsbe.. Rázogassuk le enyhén a felesleges máz eltávolításához. Azonnal hintsük meg színes nonpareilssel. Állítsuk be le a díszítő állványba. Ugyanezt ismételjük meg az összes golyóval. Hűtsük amíg meg nem köt a máz, körülbelül 10-15 perc.

Videós segítség:

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!