Banános muffin recept

Hozzávalók 12 db-hoz:
1 1/2 csésze finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1/2 csésze tejföl
1 1/2 érett banán pürésítve
1 teáskanál vanília kivonat
Eszközök:
standard muffin sütőforma 12 db-os
standard méretű muffin kapszli
süti (hűtő) rács
Elkészítés:
1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat), és keverjük össze.
2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá az 1 csésze cukrot, és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
3. A habos vaj keverékéhez adjuk a 2 nagy tojást (egyesével), a pürésített banánt, valamint a vaníliát.
4, A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tejföllel folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 °C-on 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!