Túrókrém recept

Nem véletlenül kaptatok már tőlem annyi receptet. Szívből hiszem, hogy egy-egy alaprecept aranyat ér. Mutatok egy habkönnyű túrókrém receptet, amire bátran támaszkodhattok tortakészítés során.
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 1 citrom
- 2 tojás sárgája
- 55 g kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 200 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 3 db lapzselatin
Eszközök:
Elkészítés:
- Elsőként egy tojásos alapot készítünk a krémnek. Ehhez a tejet feltesszük a kikapart vaníliarúd magjával melegedni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a magokkal. Hőkiegyenlítést végzünk. Felfőzzük kicsit sűrűbbre az alapot. Kihűtjük
- A túrót áttörjük és hozzáreszeljük a citrom héját.
- A habtejszínt felverjük a fixáló porral. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük magában, és hozzáforgatjuk a habot.
- A lapzselatinokat kevés vízzel megolvasztjuk, hozzáöntjük a kihűlt tojásos alapot.
- A tojásos alapot hozzáöntjük a túróhoz. A lényeg, hogy jól átjárja a folyadék a túrót, hiszen az fogja megkötni. Hozzákeverjük apránként a mascarponés habot is. Ez ad neki egy kis bársonyosságot a krémnek. Töltés előtt 1 óra a hűtőbe tesszük dermedni. A tortát karikában töltjük, anélkül túl híg töltéshez, ha pedig dermedve töltjük, nem lesznek szépek a krémrétegek.
Próbáljátok ki! Ne ijedjetek meg attól, hogy első blikkre kicsit hígnak tűnik. A zselatin majd teszi a dolgát!
A burkoláshoz a fehér csokis-mascarponét használtam színezve!
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!