Habcsók készítése

Ha valamivel, hát akkor a habcsókkal bizony hadilábon állok. Pedig az egyik kedvenc dekorációs elemem, mert: olcsó, gyors, és már jóval előre elkészíthető. Kis dobozkában szoktam tárolni a különböző színű, formájú csókocskákat. Nemrég rábukkantam egy egészen zseniális receptre Instagramon, ami alapjaiban változtatta meg a habcsókhoz való hozzáállásomat. Ezt szeretném a mai napon megosztani veletek, hátha nektek is meghozza hozzá a kedveteket.
Hozzávalók:
- 3 db tojásfehérje
- 170 g kristálycukor
- 1 ek porcukor
Eszközök:
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket a kristálycukorral feltesszük vízgőz fölé melegedni. Addig kevergetjük, ameddig a cukor fel nem oldódik a fehérjében.
- A masszát átöntjük egy keverőtálba és kihabosítjuk. Ez jó 5 percbe is beletelhet.
- A végénél járva beleszitáljuk a porcukrot is. Kihabosítjuk ezzel is.
- Habzsákba töltjük, és szilikonlapra nyomkodjuk a nekünk tetsző díszítőcső segítségével. Olyan 80-90 °C-on, légkeverésen (vagy nyitott sütőajtóval), kb. 2 órát szárítjuk.
/A recept Nagy-Pojdin Beától származik. Köszönet érte./
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!