Torta és cupcake-k

Hozzávalók:
- 6 tojásos piskóta (torta)
- kedvenc vaníliás cupcake recept
- kedvenc csokoládés cupcake recept
- tejszínes mascarpone krém (a cupcake-k tetejére)
- ízlés szerinti krém (torta töltéséhez és a fondant borítása alá)
- Fehér kész fondant vagy csináld magad fondant
- rózsaszín gél állagú ételszínező
- fehér cukorgyöngy (virág közepe és díszítés)
- kész rózsaszín virág
- kész rózsaszín cukormáz (összes kinyomócsővel használható)
- Candy Melts fehér csokoládépasztilla
Eszközök:
- 18-20 cm zsúr tortaforma
- Standard muffin sütőforma 6 vagy 12 db-os
- Standard méretű muffin kapszli
- Süti (hűtő) rács
- No. 1 A tip (nagy gömb) kinyomócső
- No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócső
- Habzsák
- Nyalóka pálcika
- Torta állvány
- Vidám virág kiszúró szett
- Virág formázó szivacs
- dekorecset szett
Díszítési technika:
Elkészítés:
- Monogram: Kb. 10 dkg fehér kész fondantot megszínezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, kinyújtjuk és a kívánt monogramot kivágjuk belőle, majd kukorica keményítővel szórt sütőpapírral borított kemény felületre helyezve hagyjuk megszáradni. A hátuljára pedig 4 db Nyalóka pálcikát rögzítünk olvasztott Candy Melts fehér csokoládépasztillaval, hogy szépen tartsa a monogramunkat.
- Ha nem kész rózsaszín virágokkal dolgozunk, akkor két nappal előbb készítsük el a fondant virágokat. A képen látható tortához 54 db virágra volt szükség. Kb. 30 dkg fehér kész fondantot megszínezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, kinyújtjuk és a
Vidám virág kiszúró szett legnagyobb formájával kiszúrjuk, majd Virág formázó szivacsra téve, közepüket óvatosan a dekorecset hátuljával a virág középét megnyomva elérhetjük a domború formát, egyenként helyezzük a közepére benedvesített dekorecset segítségével a fehér cukorgyöngyöket és végül félretéve hagyjuk megszáradni. - Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 6 tojásos piskóta (torta) a 18-20 cm átmérőjű tortaformában, törekedve arra, hogy kb. 7,5 cm magas legyen. Hagyjuk sütőrácsra téve kihűlni, majd szeleteljük lapjában és töltsük meg ízlés szerinti krémmel, majd kenjük vékonyan körbe is krémmel, amire a rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett és vékonyra kinyújtott rózsaszín kész fondantot helyezünk és vonjuk be vele a tortát és a rózsaszínre színezett krémünkkel vagy kész rózsaszín cukormázzal és No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel kis gömböcskéket készítünk a torta köré díszítésként.
- Jöhet a kedvenc vaníliás cupcake és kedvenc csokoládés cupcake recept elkészítése a leírás szerint, majd 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és a habzsákba töltött tejszínes mascarpone krémmel az No. 1 A tip (nagy gömb) kinyomócső segítségével, az előre elkészített virágokkal és a fehér cukorgyönggyel díszítjük és torta állványra téve tálaljuk őket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!