Sütés nélküli epres sajttorta recept

Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze darált graham keksz
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 2/3 csésze cukor
- 1 1/2 csésze friss eper
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 dkg zselatin
- 3 doboz (egyenként 25 dkg-os) lágy krémsajt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 csésze habtejszín
- eper szeletek a díszítéshez
Eszköz:
- 22 cm-es torta forma
- Sütőforma leválasztó spray
Elkészítés:
- Fújjuk ki a kerek torta formát sütőforma leválasztó spray-vel.
- Egy tálban keverjük össze a darált kekszet a cukorral és a vajjal. Nyomkodjuk bele a forma aljába és az oldalának kb a feléig. Majd tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.
- Turmixoljuk le az epret 1/4 csésze citromlével simára. Majd szűrjük le, hogy megszabaduljunk a magoktól. Egy kis edényben folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel az eper pürét.Vegyük le a tűzről. Szórjuk egyenletesen a tetejére a zselatin port és habverővel erőteljesen keverjük bele kb. 2-3 percig. Azután hagyjuk hűlni.
- A krémsajtot 2/3 csésze cukorral és a vanília kivonattal habosítsuk ki. Keverjük bele a langyosra hűlt epret, tejszínhabot és a citrom héját. Öntsük a hűtött kéregbe a krémet. És tegyük hűtőbe minimum 3 órára de inkább 1 éjszakára amíg keményre nem köt. Tálalás előtt díszítsük eper szeletekkel.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!