Mini málnás cupcake

Hozzávalók:
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Nonpareils – fehér
- Roppanós cukorgyöngy – fehér
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze puha vaj a tésztába + 1 csésze vaj a krémhez
- 1 csésze kristálycukor
- 2 tojás
- 2/3 csésze tej a tésztába + 3-3 evőkanál a krémbe
- 1 csésze liofilizált (fagyasztva szárított) málna
- 4 csésze porcukor
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a mini muffin sütőt a kapszlikkal.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót.
- Egy nagy tálban habosítsuk ki a vajat a kristálycukorral. Keverjük bele a tojásokat és a vaníliát. Majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet. Ha elkészült a tésztánk akkor töltsük 2/3 részig a muffin kapszlikba.
- Süssük kb. 11-13 percig vagy tűpróbáig. A sütőből kivéve hűtőrácsra helyezve hagyjuk a formába 5 percig hűlni. Majd a formából kivéve hagyjuk a rácson teljesen kihűlni.
- A vajkrémhez először a liofilizált málnát konyhai aprítóban őröljük egészen finom porrá. A málna port keverjük össze a porcukorral.
- Egy nagy tálban a vajat habosítsuk ki. Majd a málnás cukros keveréket csészénként keverjük hozzá és a 2 vagy ha szükséges 3 evőkanál tejet.
- A kész vajkrémet tegyük no. 6B díszítőcsővel felszerelt habzsákba. A kihűlt muffinok tetejére nyomjunk 1-1 málnás vajkrém csillagot.
- Díszítsük őket a cukorgyönggyel és nonpareilssel.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!