Meztelen torta recept

Házassági évfordulós mini meztelen torta. Mindössze két réteg fehér csokoládés mascarponehab (ennek a receptjét már korábban megosztottam veletek) egy kis savanykás erdei gyümölcs inzerttel. A töltés annyira szépen sikerült, hogy vétek lett volna kívülről teljesen leburkolni. A teteje kifejezetten minimál díszítést kapott csokoládékkal és élő virágokkal.
Az egyik kedvenc dekorációs elemem az élő virág. A szívem csücske mindközül a liziantusz. Eszméletlenül elegáns hatást tud kölcsönözni a tortának. A rózsát szintén kedvelem. Szinte bármilyen színben jöhet, méretben inkább az apróbb fajtákból. Nemcsak a kinyílt rózsafejeket, hanem a bimbókat is fel szoktam hozzá használni. Megfigyeltem, hogy a tortáknak nagyon jól áll, ha van rajtuk egy kis zöld is. Mondjuk ruszkusz vagy eukaliptusz. A virágokat felhasználás előtt vízben, hűtőben tárolom. Egy kicsit vissza szoktam vágni őket mielőtt a tortára helyezem, hogy sokáig frissek maradjanak – tavaly nyáron jártam már úgy, hogy mire a dekorálásig eljutottam, a tortára szánt virágom elhervadt. A virágok végét érdemes betekerni kötözőszalaggal, főleg ha csokorba kötve helyezzük a torta tetejére.
Bízom benne, hogy ez a mai kis bejegyzést is hasznosnak találtátok! Kísérletezgessetek bátran!
Dia, a Pionír desszertblog szerzője