Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Málnás csokoládé bomba recept

Málnás csokoládé bomba recept

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a  belga 70%-os étcsokoládé pasztilla felét.
  2. Ecset segítségével kenjük ki az olvadt csokoládéval a Félgömb alakú szilikon sütőforma üregeit, majd helyezzük 5 percre a hűtőbe.
  3. Ismételjük meg még egy rétegben a kikenést a maradék olvadt csokoládéval. És rakjuk vissza a hűtőbe ameddig teljesen megköt a csokihéj.
  4. Aprítsuk össze a másik csomag belga 70%-os étcsokoládé pasztilla-t .
    Tegyük fel melegedni egy közepes edényben a tejszínt a tűzre (de ne forraljuk fel). Ha már megmelegedett húzzuk le a tűzről, öntsük bele az aprított csokoládét és keverjük amíg teljesen beleolvad és egyneművé válik.
    Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 30 percig. Utána fedjük le és tegyük hűtőbe még egy órára.
  5. Lehűlés után elektromos habverővel habosítsuk ki ügyelve arra, hogy nehogy túlverjük.
    Töltsük meg a krémmel a csokihéjakat. Tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
  6. Készítsük el a málna öntetet. Főzzük fel a málnát cukorral, turmixoljuk le és szűrjük le, hogy megszabaduljunk a magjától. Tálalásig ezt is tegyük hűtőbe.
  7. Egy kis tejfölt keverjünk simára ha nem elég híg adjunk hozzá pici tejet.
  8. Tálaljuk. Tegyük a csokoládé krémes csokinkat a tál közepére. Köré helyezzük a málnaszószt. Tegyük a tejfölt eldobható habzsákba és a málnaszószra nyomjunk vele körbe pár pöttyöt, melyekből fogvájót belehúzva szívecskéket készíthetünk.
  9. Díszíthetjük még tejszínhabbal és friss málnával.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés