Málnás csokoládé bomba recept

Hozzávalók:
- Fél kiló belga 70%-os étcsokoládé pasztilla
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs. mirelit málna
- 1/4 csésze tejföl
- szükség szerint tej
- friss málna
Eszközök:
- Félgömb alakú szilikon sütőforma
- Ecset
- Eldobható habzsák
- Fogvájó
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a belga 70%-os étcsokoládé pasztilla felét.
- Ecset segítségével kenjük ki az olvadt csokoládéval a Félgömb alakú szilikon sütőforma üregeit, majd helyezzük 5 percre a hűtőbe.
- Ismételjük meg még egy rétegben a kikenést a maradék olvadt csokoládéval. És rakjuk vissza a hűtőbe ameddig teljesen megköt a csokihéj.
- Aprítsuk össze a másik csomag belga 70%-os étcsokoládé pasztilla-t .
Tegyük fel melegedni egy közepes edényben a tejszínt a tűzre (de ne forraljuk fel). Ha már megmelegedett húzzuk le a tűzről, öntsük bele az aprított csokoládét és keverjük amíg teljesen beleolvad és egyneművé válik.
Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 30 percig. Utána fedjük le és tegyük hűtőbe még egy órára. - Lehűlés után elektromos habverővel habosítsuk ki ügyelve arra, hogy nehogy túlverjük.
Töltsük meg a krémmel a csokihéjakat. Tálalásig tegyük vissza a hűtőbe. - Készítsük el a málna öntetet. Főzzük fel a málnát cukorral, turmixoljuk le és szűrjük le, hogy megszabaduljunk a magjától. Tálalásig ezt is tegyük hűtőbe.
- Egy kis tejfölt keverjünk simára ha nem elég híg adjunk hozzá pici tejet.
- Tálaljuk. Tegyük a csokoládé krémes csokinkat a tál közepére. Köré helyezzük a málnaszószt. Tegyük a tejfölt eldobható habzsákba és a málnaszószra nyomjunk vele körbe pár pöttyöt, melyekből fogvájót belehúzva szívecskéket készíthetünk.
- Díszíthetjük még tejszínhabbal és friss málnával.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!