Epres tortácska recept

Hozzávalók:
- 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1 kg friss eper
- 1 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál citromlé
- 4 tojás szétválasztva
- 1 csésze átszitált liszt
- 1/2 teáskanál borkő
- 2 csésze habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A sütőformát fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel.
- Az epret egy tálban szeleteljük fel keverjük össze 1/4 csésze cukorral és a citromlével. Hagyjuk legalább egy órán át pihenni.
- 1 evőkanál cukrot tegyünk félre a tojásfehérjéhez.
- Egy nagy tálban a tojás sárgáját a maradék cukorral nagy sebességgel gépi habverővel keverjük legalább 5 percig. Hozzáadjuk az 1 teáskanál vanília kivonatot azzal is tovább verjük. Beleszitáljuk a lisztet és félretesszük.
- Egy másik tálban a tojásfehérjét kihabosítjuk, hozzáadjuk a borkőt azzal is keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük amíg kemény habot kapunk. A tojásfehérje hab 1/3 részét spatulával jól belekeverjük a tojássárgába a többi tojásfehérjét pedig óvatosan forgassuk bele a masszába. Egy kanállal félig töltsük meg a sütőforma üregeit.
- Süssük 15-18 percig vagy amíg arany barnára sül. Sütés után a formában hagyjuk 5 percig hűlni. Távolítsuk el a formából és hűtsük ki teljesen a sütiket.
- Egy tálban a tejszínt verjük fel kissé majd a porcukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük. Hozzákeverünk még fél teáskanál vanília kivonatot is.
- A sütiket vízszintesen vágjuk félbe locsoljuk meg az eper levével és halmozzuk meg eperrel és tejszínhabbal, tegyük rá a süti tetejét.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!