Epres, tejszínes palacsinta torta

Hozzávalók:
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 fogpiszkálónyi ételszínező -rózsaszín
- 1 3/4 csésze tej
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 250 g puha krémsajt
- 2/3 csésze porcukor + a hintéshez
- 1 csésze hideg habtejszín
- ½ csésze magnélküli eper lekvár
- pár szem friss eper a díszítéshez
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 csésze liszt
Eszközök:
Díszítési technika:
Elkészítés:
- Egy nagy tálban, keverjük össze a tejet, a tojást, a vajat és az 1 teáskanál vaníliát a palacsinta tésztához, adjunk hozzá a tejet és keverjük simára. Melegítsünk fel egy tapadásmentes palacsintasütőt a palacsinta sütéshez. Olajozzuk ki. Öntsünk körülbelül 1 evőkanál tésztát a serpenyőbe és forgassuk, amíg az edény alját teljesen elfedi. Süssük kb. 45 másodpercig, amíg a széle elkezd barnulni. Megfordítjuk a tésztát, és ha megsült félretesszük. Ismételjük ezt a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy. Hagyjuk kihűlni az összes palacsintát.
- Egy másik tálban keverjük össze a krémsajtot és a maradék 1 teáskanál vaníliát elektromos habverővel alacsony sebességgel, amíg sima lesz. Adjunk hozzá a porcukrot, ezzel is keverjük simára. Adjunk hozzá az 1 csésze habtejszínt és keverjük keményre. Tegyünk félre a keverékből 1 1/2 csészényit. A többit keverjük össze az eper lekvárral és rózsaszín géllel.
- Helyezzünk 1 palacsintát a tálcára; kenjünk rá körülbelül 2 1/2 evőkanál epres tölteléket. Tegyünk rá egy másik palacsintát, és ismételjük ezt a folyamatot mindaddig, amíg az összes palacsinta elfogy. A tetejét palacsintával zárjuk. Illesszünk egy 1M-es díszítőcsövet habzsákba, töltsük bele a maradék fehér krémet. Nyomjunk belőle örvényeket a tortánkra és mindegyik tetejére helyezzünk 1-1 szem friss epret. Végezetül hintsük meg porcukorral.
- Tálaljuk azonnal vagy tálalásig tároljuk hűtőben.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!