Epres, bazsalikomos süti

Hozzávalók:
- 1/4 teás kanál friss bazsalikom vagy aroma + 6 csepp bazsalikom aroma
- 1/3 csésze tej
- 2 csésze liszt
- 1/4 csésze + 2-4 evőkanál kristálycukor
- 4 kávés kanál sütőpor
- 1/2 teás kanál só
- 1/2 csésze hideg vaj felkockázva
- 1 tojás
- 1 kg eper felszeletelve
- 1 csésze habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
Eszközök:
- 1 csésze és kanalak a méréshez
- kés
- sütőforma
- kör kiszúró
- hűtőrács
- közepes tál
- keverőkanál
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
- Keverjük a bazsalikomot a tejbe.
- Keverjük össze egy tálban a lisztet, 1/4 csésze cukrot, sót és sütőport. Adjuk hozzá a vajat gyúrjuk morzsásra. Végül keverjük bele az ízesített tejet és a tojást is.
- Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett nyújtótáblára. Gyúrjuk még át. majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra. Lisztbe mártott kiszúróval kiszaggatjuk és a sütőlemezre tesszük. A maradék tésztát összegyúrjuk ismét nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Előmelegített sütőben 12-15 percig arany barnára sütjük. Kivéve a sütőből hűtőrácsra tesszük és kihűtjük.
- Közben az epret felszeleteljük egy tálba helyezve megszórjuk a maradék 2-4 evőkanál cukorral és szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 15 percig amíg levet enged. Ekkor belekeverjük a 6 csepp bazsalikom aromát és betesszük a hűtőbe félórára.
- Egy másik tálban a tejszínt a porcukorral elektromos habverővel nagy sebességen kemény habbá verjük. A kihűlt sütiket vízszintesen félbevágjuk és eperrel meg tejszínhabbal tálaljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!