Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Epres, bazsalikomos süti

Epres, bazsalikomos süti

Hozzávalók:

  • 1/4 teás kanál friss bazsalikom vagy aroma + 6 csepp bazsalikom aroma
  • 1/3 csésze tej
  • 2 csésze liszt
  • 1/4 csésze + 2-4 evőkanál kristálycukor
  • 4 kávés kanál sütőpor
  • 1/2 teás kanál só
  • 1/2 csésze hideg vaj felkockázva
  • 1 tojás
  • 1 kg eper felszeletelve
  • 1 csésze habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  2. Keverjük a bazsalikomot a tejbe.
  3. Keverjük össze egy tálban a lisztet, 1/4 csésze cukrot, sót és sütőport. Adjuk hozzá a vajat gyúrjuk morzsásra. Végül keverjük bele az ízesített tejet és a tojást is.
  4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett nyújtótáblára. Gyúrjuk még át. majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra. Lisztbe mártott kiszúróval kiszaggatjuk és a sütőlemezre tesszük. A maradék tésztát összegyúrjuk ismét nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 12-15 percig arany barnára sütjük. Kivéve a sütőből hűtőrácsra tesszük és kihűtjük.
  6. Közben az epret felszeleteljük egy tálba helyezve megszórjuk a maradék 2-4 evőkanál cukorral és szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 15 percig amíg levet enged. Ekkor belekeverjük a 6 csepp bazsalikom aromát és betesszük a hűtőbe félórára.
  7. Egy másik tálban a tejszínt a porcukorral elektromos habverővel nagy sebességen kemény habbá verjük. A kihűlt sütiket vízszintesen félbevágjuk és eperrel meg tejszínhabbal tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés