Emeletes torta sárga rózsákkal

Hozzávalók:
- 1 kg CC fondant
- Citromsárga ételszínező gél
- Krémes vajkrém alap
- Gum-Tex – a hajlékony formázhatóságért
- Glazúr gél
- Sárga szórócukor vagy nagy fehér szórócukor
- Ehető ragasztó
- Kukoricaliszt
Eszközök:
- Fondant nyújtó
- Fondant és marcipán nyújtó sablon
- Muffin sütőforma
- Dekorecset szett
- 15 cm-es kerek tortaforma
- 20 cm-es kerek tortaforma
- 30 cm-es arany bevonatú tortakarton
- Fondant simító
- Emeletes tortatartó faoszlopok
- Éles kés
- Kenőecset
Díszítési technikák:
Elkészítés:
- A sütés előtt: Színezzük be a fondantot sárgára a gél állagú citromsárga ételszínzező géllel.. 600 gramm fondantba gyúrjunk bele két teáskanálnyi Gum Tex-et. Ebből fogjuk készíteni a rózsákat. Fedjük le és tegyük félre a maradék fondantot.
Készítsünk 27 közepes és 23 szalagrózsát.
Nyújtsuk ki a fondantot 1.5 mm vastagságúra. Vágjunk belőle 2.5 cm szélességű és 15 cm hosszúságú csíkokat a közepes és a kicsi rózsákhoz. Kezdjük a nyújtást könnyedén, a fondant csíkok végénél; fokozatosan egyre erősebben rányomva a Fondant nyújtót. Így egyre szélesebb lesz a csík, ahogyan a virágok is szélesednek.
Csipkedjük össze az elkészült rózsák alját. Ezzel beráncoljuk és biztonságosan rögzítjük.
Vágjuk le a virágok alját a kívánt magasságúra olló segítségével. Óvatosan dolgozzunk. Ezután szárítsuk ki az elkészült virágokat. - Süssük meg kedvenc kétrétegű piskóta receptünket a 15 cm-es kerek tortaformában, és a 20 cm-es kerek tortaformában. Hűtsük ki a piskótákat, majd a piskóták közé ízlésünknek megfelelő krémet töltsünk.
Készítsük elő a nagyobbik tortát azarany bevonatú tortakartonra. Ezután állítsuk össze emeletes tortánkat. Vékony rétegben kenjük át a torta felszínét Krémes vajkrém alappal, a tortánk fondanttal való bevonásához. - Nyújtsuk ki a fondantot 3 mm vastagságúra, és ezzel borítsuk be a tortát. Simítsuk le a felszínét a fondant simító segítségével. Hígítsuk fel a glazúr gélt egy kevés vízzel, és pamacsoljuk be vele a torta egész felületét. Ezt követően (hamarosan) szórjuk be a Sárga szórócukorral.
Ragasszuk a rózsákat a torta alsó szegélyéhez Krémes vajkrém alap pöttyökkel.
Helyezzük el a kicsi rózsákat a 15 cm-es torta alsó szegélyén, a közepes rózsákat pedig a 20 cm-es torta alsó szegélyén.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!