Cukorvirággal díszített ünnepi kuglóf

Hozzávalók:
- Kedvenc tészta receptünk (Egy általunk ajánlott receptet itt olvashatsz.)
- Formaleválasztó spray
- Konyhakész, fehér cukormáz vagy
- 250 gr porcukor
- kb. 30 ml tej
Eszközök:
- Tapadásmentes hűtőrács
- Eldobható habzsák
- Kuglóf forma
- no. 1 B- extra nagy virág
- no. 2 D- nagy virág forma
Elkészítés:
- Süssük meg a kiszemelt kuglófunkat a receptünket követve. Miután kikevertük a tésztát fújjuk ki a kuglóf formának a formaleválasztó spray-vel és öntsük bele a tésztát. Süssük készre a kuglófot majd egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Keverjük össze a porcukrot és a tejet egy kis tálba majd töltsük bele egy eldobható habzsákba. Vágjuk ki a habzsákunk végét és nyomjuk rá a mázat a kihűlt kuglóf tetejére. Hagyjuk, hogy szépen végig csorogjon az oldalán majd tegyük félre kb. 30 percre, hogy megkössön a mázunk.
- Szereljünk fel 1 eldobható habzsákot az no. 1 B extra nagy virág díszítőcsővel és egyet pedig az no. 2 D nagy virág díszítőcsővel. Töltsük meg mindkét habzsákot a fehér, konyhakész cukormázzal (akár mi magunk is kikeverhetjük a cukormázat: recept itt). Dekoráljuk ki a kuglóf tetejét a betöltött habzsákokkal- használjuk a szélrózsa mintát illetve a csillag mintát egyaránt.