Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokoládés mousse torta

Csokoládés mousse torta

Hozzávalók:   

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készítjük el a 6 tojásos piskóta tésztánkat és a kivajazott, kilisztezett Szív alakú töltött tortaformába töltjük. A 180 C-ra előmelegített sütőben, 25-30 percig  vagy tűpróbáig sütjük, majd a piskótát, rácsra téve hűtsük 10 percig a formában, majd borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni a tortánkat.
  2. Egy nagy mikrohullámú sütőben is használható tálba tegyük bele 20 dkg étcsokoládét és olvasszuk fel a mikróban. Ezután a kemény habbá vert 3,5 dl habtejszínbe forgassuk bele az olvasztott csokoládé felét és óvatos mozdulatokkal keverjük át. Jöhet a maradék csokoládé is, amit szintén belekeverünk a tejszínhabunkba és alaposan átkeverjük. Majd jöhet egy kanál segítségével a torta szív alakjának töltése, és végül a két tortát egymásra illesszük, úgy, hogy a szív forma középen legyen és kenjük körbe az egész torát a maradék csokoládés tejszínhabbal és mehet a hűtőbe.
  3. A csokoládé ganache készítése egyszerű. A megmaradt 1 dl tejszínhabot melegítsük fel annyira, hogy a maradék 5 dkg csokoládé el tudjon benne olvadni, tegyük félre 15 percig, hogy hűljön, majd óvatosan öntsük le vele a torta tetejét, és mehet rögtön vissza a hűtőbe és tálalásig tartsuk ott.
  4. A tetejét habzsákba töltött maradék csokoládé mousse-al és No. 21-es tip (csillag) kinyomócsővel és csokoládéval díszítjük.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés