Cseresznyés sajttorta recept

Hozzávalók:
Tészta kéreghez:
- 1 3/4 csésze darált graham keksz
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 1 1/4 csésze kristály cukor
Töltelékhez:
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- 90 dkg krémsajt
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 4 tojás
- 1 tojássárgája
- 1/2 csésze tejföl
Tetejére:
- 4 dl meggylé
- 2,5 evőkanál cukor
- 1 cs. főzős vaníliás pudingpor
- 1/2 l kimagozott lecsepegtetett meggy
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 10°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát sütőforma leválasztó spray-vel.
- Egy közepes tálban morzsoljuk össze a darált kekszet a cukorral és az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk bele a sütőformába alulról felfelé, hogy pereme is legyen. Süssük 8-10 percig vagy amíg világos aranybarna lesz. Vegyük ki a sütőből és hűtsük ki teljesen.
- Emeljük a sütő hőmérsékletét 205°C-ra. Helyezzünk a sütő aljába kis tepsiben vizet. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a krémsajtot. Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot. Azután a lisztet és a vaníliát. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük bele egyesével a tojásokat, legvégén a tejfölt. Majd öntsük a kihűlt tésztakéregbe.
- Tíz perc sütés utám csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120°C-ra. Süssük további 45 percig, amíg a krém megszilárdul de még remegős. Ekkor a sütőt elzárjuk és további 1 órát a kikapcsolt zárt ajtós sütőben pihentetjük. Egy óra után a sütőből kivesszük és kihűtjük. Utána még minimum 4 órát a hűtőben tároljuk.
- Csak felszolgálás előtt helyezzük rá a kihűlt meggyes szószt. A meggyléből (lehet befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, beletesszük a fahéjat, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!