Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cseresznyés rácsos pite

Cseresznyés rácsos pite

Hozzávalók:

  • 1/4 teáskanál mandula kivonat
  • 15 dkg mirelit linzer tészta
  • 40 dkg kimagozott meggy
  • 1 citrom vagy narancs héja
  • Ételszínező gél – piros
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
  2. Felengedés után nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével egy kb 28 cm átmérőjű körre. Helyezzük a pite sütőformába és süssük 10-12 percig vagy amíg világos aranybarna lesz.
  3. Nyújtsunk egy másik 28 cm-es kört és késsel vagy fondant vágóval vágjunk nyolc 1,5 cm széles csíkot.
  4. Egy tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát a meggyet a citromhájjal és a mandula kivonattal. Töltsük a pitébe. Helyezzük rá a tészta csíkokat vízszintesen és függőlegesen. Kenjük meg a tojássárga és víz keverékével. Süssük 30-35 percig vagy amíg aranybarna lesz. Tálalás előtt hűtőrácsra helyezve a formában hűtsük ki.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés