Cseresznyés pite nyalóka

Hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze hideg vaj 4-be vágva
- 1/3 csésze növényi margarin, hideg, 4-be vágva
- 8-10 evőkanál hideg víz
- 60 dkg cseresznyés pite töltelék:
- 80 dkg magozott, felezett cseresznye
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl folyadék (cseresznyelé, víz)
- 1 tojás
- 2 evőkanál víz
Eszközök:
- Tapadásmentes nagy keksz sütőforma
- Ecset
- Kétoldalú kör kiszúró szett – 6 db-os
- Marcipán, fondant modellező – 2 db-os penge
- Nyalóka pálcika
Elkészítés:
- A tésztához valókat ( liszt, só, vaj és annyi víz, hogy jól gyúrható de kemény tésztát kapjunk) gyúrjuk össze. Osszuk két részre. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára hűtőbe.
A töltelékhez valókat összefőzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. - Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra. Béleljük a sütőlemezt szilikonos sütőpapírral.
- Egy kis tálban verjük fel a tojást 2 evőkanál vízzel.
- Nyújtsuk ki a tésztát kb fél centi vastagra. Szúrjunk ki belőle 30 kört 7 cm-es kör kiszúróval. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
- Helyezzünk 15 kört az előkészített sütőlapra, 4 cm távolságra egymástól. Minden kör közepére rakjunk egy evőkanál cseresznyés tölteléket. Helyezzünk 1-1 nyalóka pálcikát a körök közepére. Egy ecsettel kenjük körbe e körök szélét a tojásos keverékkel. Tegyünk mindegyikre egy második kört és villa segítségével jól zárjuk le a pitéket a pálcika körül is.
- Mindegyiket kenjük meg tojással, szórjuk meg a fehér szórócukorral és mindegyik tetejébe vágjunk egy kis “X”-t szikével.
- Süssük 28-30 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékletre hűlve.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!