Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos sajttorta friss málnával recept

Citromos sajttorta friss málnával recept

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 1/2 csésze graham keksz morzsa
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1/2 csésze kristálycukor

Töltelék:

  • 227 g krémsajt
  • 4 tojás
  • 3/4 csésze tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál kukorica keményítő

Díszítés:

  • 2 doboz málna
  • tejszínhab
  • citrom szeletek

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel a sütőformát.
  2. Egy tálban gyúrjuk össze a keksz morzsát a cukorral és az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk a sütőformába alulról felfelé, hogy a szélén karima is képződjön. Süssük 8-10 percig vagy amíg arany barna lesz. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120°C-ra. Tegyünk egy kisebb tepsibe vizet a sütő aljába. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a krémsajtot. Majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Aztán keverjük bele a többi hozzávalót. Töltsük meg vele a kihűlt keksz kérget.
  4. Süssük kb. 2 óra – 2 óra 15 percig, amíg megköt a töltelék de még remegős. Zárjuk el a sütőt és csukot sütő ajtóval hagyjuk még bent a tortát 1 órán keresztül.Majd vegyük ki a sütőből, hűtsük ki és legalább 4 órára rakjuk hűtőbe.
  5. Díszítsük tejszínhabbal, citrom szeletekkel és friss málnával.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés