Citromos sajttorta friss málnával recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 1/2 csésze graham keksz morzsa
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 1/2 csésze kristálycukor
Töltelék:
- 227 g krémsajt
- 4 tojás
- 3/4 csésze tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál kukorica keményítő
Díszítés:
- 2 doboz málna
- tejszínhab
- citrom szeletek
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel a sütőformát.
- Egy tálban gyúrjuk össze a keksz morzsát a cukorral és az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk a sütőformába alulról felfelé, hogy a szélén karima is képződjön. Süssük 8-10 percig vagy amíg arany barna lesz. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
- Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120°C-ra. Tegyünk egy kisebb tepsibe vizet a sütő aljába. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a krémsajtot. Majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Aztán keverjük bele a többi hozzávalót. Töltsük meg vele a kihűlt keksz kérget.
- Süssük kb. 2 óra – 2 óra 15 percig, amíg megköt a töltelék de még remegős. Zárjuk el a sütőt és csukot sütő ajtóval hagyjuk még bent a tortát 1 órán keresztül.Majd vegyük ki a sütőből, hűtsük ki és legalább 4 órára rakjuk hűtőbe.
- Díszítsük tejszínhabbal, citrom szeletekkel és friss málnával.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!