Áfonyás zabpelyhes muffin

Hozzávalók:
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze zabpehely (osztva)
- 2 teáskanál őrölt fahéj (osztva)
- 1/3 csésze barna cukor
- 2 teáskanál olvasztott vaj
- 1-3/4 csésze finom liszt + 2 teáskanál
- 1-1/3 csésze író
- 2 db tojás
- ½ csésze étolaj
- 1 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 1-1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csésze friss áfonya
Eszközök:
- Tapadásmentes muffin sütőforma – 12 db-os
- Mérőcsésze – 4db-os szett Wilton
- Mérőkanál szett
- Muffin kapszli
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffinsütőt a muffin papírokkal.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a zabpehely felét az őrölt fahéjjal, barna cukorral a vajjal és a 2 ek liszttel. Tegyük félre.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az írót, tojást, olajat és a vaníliát. Keverjük hozzá a maradék zabpelyhet és hagyjuk állni 15 percig.
- Közepes tálban keverjük össze a 1-3/4 csésze lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat és a sót. Ezt keverjük bele a nedves hozzávalókhoz. Óvatosan forgassuk bele a friss áfonyát. Töltögessük a muffin papírokba és mindegyik tetejére szórjunk a zabpelyhes keverékből.
- 16-19 percig süssük, fogpiszka próbáig. A formában hagyjuk 15 percig hűlni. Utána tálaljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!