Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Áfonyás rakott palacsinta

Áfonyás rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 csésze palacsinta alap por
  • 3 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 tojás
  • 1 csésze friss áfonya + a díszítéshez
  • 1/2 csésze vaj
  • 3 evőkanál juharszirup + a díszítéshez
  • 2 evőkanál porcukor
  • tejszínhab

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
    Készítsük elő a sütőformákat, fújjuk ki leválasztó spray -vel.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a palacsinta port a cukorral és fahéjjal. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a tejet, tojást és olajat. Majd ezt keverjük hozzá a száraz hozzávalóhoz. Óvatosan forgassuk bele az áfonyát. Osszuk el egyenlően a sütőformákban.
  3. Süssük 9-11 percig vagy amíg a szélek aranybarnák lesznek a közepük rugalmas tapintású. Hagyjuk 10 percig a formában hűlni. Aztán borítsuk ki, tegyük félre.
  4. A vajat, juharszirupot, porcukrot és fahéjat, elektromos habverővel keverjük simára.
  5. Rakjuk össze. Helyezzünk egy palacsintát a tál közepére, kenjük meg kb 1 1/2 evőkanál juhar szirupos vajjal. Ismételjük ezt a többi rétegnél is amíg az összes palacsinta el nem fogy. A tetejére tegyünk tejszínhabot, locsoljuk meg juhar sziruppal és szórjuk meg áfonyával. Még melegen tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés