Áfonyás-almás muffin fahéjjal

Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 evőkanál puha vaj
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 tojás
- 1 teáskanál tej
- 1/2 csésze tejföl
- 1/2 csésze aszalt áfonya
- 1 csésze
- Granny Smth alma hámozva, kimagozva és apróra kockázva
- 1 csésze porcukor
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffin sütőt Muffin kapszlival
- Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Egy nagyobb tálban elektromos habverővel keverjük ki a tejszínt a kristálycukorral és a narancs héjjal. Adjuk hozzá a tojást, majd a száraz összetevőket. keverjük bele a tejfölt.
- Végül keverjük bele az áfonyát és az almát.
- Töltsük meg a muffin papírokat 3/4 részig a tésztával.
- Süssük 25-30 percig vagy fogvájó próbáig.
- Hűtőrácson kihűtjük.
- A porcukorból, fahéjból és tejből mázat keverünk és a muffinok tetejét ezzel vonjuk be.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!