Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Áfonyás-almás muffin fahéjjal

Áfonyás-almás muffin fahéjjal

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 evőkanál puha vaj
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál tej
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1/2 csésze aszalt áfonya
  • 1 csésze
  • Granny Smth alma hámozva, kimagozva és apróra kockázva
  • 1 csésze porcukor

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffin sütőMuffin kapszlival
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  3. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel keverjük ki a tejszínt a kristálycukorral és a narancs héjjal. Adjuk hozzá a tojást, majd a száraz összetevőket. keverjük bele a tejfölt.
  4. Végül keverjük bele az áfonyát és az almát.
  5. Töltsük meg a muffin papírokat 3/4 részig a tésztával.
  6. Süssük 25-30 percig vagy fogvájó próbáig.
  7. Hűtőrácson kihűtjük.
  8. A porcukorból, fahéjból és tejből mázat keverünk és a muffinok tetejét ezzel vonjuk be.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények muffin receptek

Keresés