Vaníliás vajkrém alaprecept

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)
2 teáskanál tej
Elkészítés:
1. Mérjük ki egy tálba először a szoba hőmérsékletű vajat és porcukrot, majd lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, és azzal is keverjük el közepes fokozaton. Amikor a cukor jól elkeveredik a vajjal és elkezd száradni a krém, ekkor adjuk hozzá a két teáskanál tejet. (Amennyiben nagyon sűrű higíthatjuk még kevés tejjel)Tegyük felhasználásig a hűtőbe.
2. Ha lágyabb krémre van szükségünk, tegyünk hozzá még két kanál tejet vagy vizet, esetleg kukoricaszirupot.
3.Habzsákba töltve kinyomócső segítségével apró díszekkel, virágokkal díszíthetjük süteményeinket.
4.Ételszínezővel pedig gyönyörű színeket tudunk kikeverni a még különlegesebb végeredmény eléréséhez.