Tükörglazúr recept

Hozzávalók:
- 1 csésze glükóz
- 2 csésze Candy Melts csokoládé pasztilla – hófehér aprítva
- 1 evőkanál fehér ételszínező gél
- Wilton® Color Right™ ételfesték szett
- 21 g ízesítetlen porzselatin
- hideg víz (1/2 csésze + 1 evőkanál a zselatint beáztatni, 2/3 csésze)
- 1 1/2 csésze cukor
- 2/3 csésze cukrozott sűrített tej
Eszközök:
- Cukorhőmérő
- Szilikon spatula
- Hűtő rács
- Botmixer
- Szűrő
Elkészítés:
- Egy nagy keverőtálba keverjük össze a zselatint a fél csésze plusz 1 evőkanálnyi hideg vizet. 5 perc pihentetés után adjuk hozzá az édesített sűrített tejet és a felaprított Candy Melts pasztillákat.
- Egy edénybe keverjük össze a glükóz szirupot, cukrot és a 2/3 csésze hideg vizet. Közepes hőmérsékleten főzzük össze addig amíg a cukor teljesen elolvad. Folytassuk a főzést amíg a massza eléri a 104 °C-t. A forró cukormasszát öntsük az előzőleg elkészített zselatinos masszához majd keverjük össze. Használjunk botmixert vagy turmixgépet. Szűrjük át a masszát, hogy az esetleges levegő buborékok is eltűnjenek. Osszuk el a masszát 3 részre és adjunk hozzá színezéket, gélfestéket vagy Color Right színezéket a kívánt szín eléréséhez.
- Helyezzük a tortát egy hűtőrácsra, mely egy tepsi felett van. Öntsük a színezett masszát a torta tetejére majd csorgassuk le az oldalán is. Hűtsük a tortát amíg megdermed, kb. 15 perc.. Óvatosan távolítsuk el a tortát a rácsról majd helyezzük rá a tortatálcára.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!