Royal icing recept

Hozzávalók:
- 30 g tojásfehérjepor
- 450 g átszitált porcukor
- 75 ml – 100 ml langyos víz
Elkészítés:
- Győződjünk meg róla, hogy minden eszköz zsírmentes legyen, amivel dolgozunk
- Helyezzük a porcukrot és a tojásfehérjeport egy tálba és lassan keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és közepes sebességen 7-10 percig keverjük, amíg a fényességéből átvált és elveszíti a csillogását.
- A kiszáradás elkerülése érdekében takarjuk le nedves ruhával, amíg a icing-gal dolgozunk.
- Tárolása légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten 2 hétig. Újra használat előtt keverjük, amíg vissza nem nyeri eredeti állagát. Kb. 2,5 csésze (570g) lesz belőle.
- Készítsük Wilton tojásfehérjeporból, melyből nehezen száradó, tartós díszek lesznek, melyek matt színűek. A Royal icing-ot használhatjuk virágok és szegélyek készítéséhez. Ez azt jelenti, hogy előre el tudjuk készíteni a díszeket és könnyen rá tudjuk helyezni a tortára, amikor az elkészül. A jól elkészített és helyesen tárolt Royal icing dekoráció nem lágyul meg és nem is morzsálódik. Figyeljünk, hogy a Royal icing dekoráció távol legyen a gyertyalángtól, mert a színe elhalványodhat.
Hozzávalók:
- 30 g tojásfehérjepor
- 450 g átszitált porcukor
- 75 ml – 100 ml langyos víz
Elkészítés:
- Győződjünk meg róla, hogy minden eszköz zsírmentes legyen, amivel dolgozunk
- Helyezzük a porcukrot és a tojásfehérjeport egy tálba és lassan keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és közepes sebességen 7-10 percig keverjük, amíg a fényességéből átvált és elveszíti a csillogását.
- A kiszáradás elkerülése érdekében takarjuk le nedves ruhával, amíg a icing-gal dolgozunk.
- Tárolása légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten 2 hétig. Újra használat előtt keverjük, amíg vissza nem nyeri eredeti állagát. Kb. 2,5 csésze (570g) lesz belőle.
- Készítsük Wilton tojásfehérjeporból, melyből nehezen száradó, tartós díszek lesznek, melyek matt színűek. A Royal icing-ot használhatjuk virágok és szegélyek készítéséhez. Ez azt jelenti, hogy előre el tudjuk készíteni a díszeket és könnyen rá tudjuk helyezni a tortára, amikor az elkészül. A jól elkészített és helyesen tárolt Royal icing dekoráció nem lágyul meg és nem is morzsálódik. Figyeljünk, hogy a Royal icing dekoráció távol legyen a gyertyalángtól, mert a színe elhalványodhat.
Videós segítség: