Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Belga fehércsokoládés vajkrém recept

Belga fehércsokoládés vajkrém recept

Hozzávalók:

  • 50 g finomliszt
  • 375 ml tej (3,5%-os)
  • 80 ml habtejszín (szigorúan állati, min. 30%-os)
  • 265 g kristálycukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 340 g puha vaj
  • 175 g CC belga fehér csokoládé pasztilla

Elkészítés:

1. Lépés: Az átszitált lisztet és a cukrokat egy spatula segítségével összeforgatjuk, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejet és a tejszínt is. Csomómentesre keverjük, majd feltesszük melegedni. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük – egy viszonylag hígabb, főzött krémet kell kapnunk, én olyan 60 C-ig szoktam felvenni, és utána lehúzom, hogy szobahőmérsékleten kihűljön.

2. Lépés: A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, majd ezt is visszahűtöm szobahőmérsékletre.

3. Lépés: A kihűlt krémhez hozzákanalazom a puha vajat – felhasználás előtt kb. fél-1 órával szoktam kivenni, hogy még hideg legyen, de már könnyen keverhető is egyben. Jól kihabosítom a főzött krémmel, végül hozzádolgozom a megolvasztott csokoládét is. Beteszem a hűtőbe, úgy 1 órára, hogy kissé visszadermedjen a krémben a vaj, és könnyebben lehessen vele tortát tölteni.

TIPP: Ezt a krémet készítsd el ízlésednek megfelelően belga ét-,vagy belga tejcsokoládénkkal is. Ugyan olyan jól működik mindkettővel, csak egy a lényeg: jó minőségű alapanyagokkal dolgozzatok! 

Tartalomhoz tartozó címkék: tortakrém receptek csokoládékrém

Keresés