Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fánk recept

Fánk recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre (300 g) finomliszt, átszitálva
  • 3/4 bögre cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál só
  • 3/4 bögre író
  • 2 egész tojás enyhén felverve
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 218°C-ra. A sütőformát kenjük ki vékonyan pálmazsírral.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze az átszitált lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Öntsük hozzá az írót, a tojást és a vajat.
    Keverjük addig amíg össze nem áll. Töltsük ki a sütőforma üregeit a tésztával kb 3/4-ig.
  3. Süssük 7-9 percig vagy amíg szépen megpirul. Hagyjuk a formában hűlni 4-5 percig mielőtt kivennénk. Azután helyezzük hűtőrácsra.
    A fánkokat márthatjuk csokiba, vanília mázba vagy olvasztott vajjal megkenve fahéjas cukorba.
    A fánk frissen a legfinomabb.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: alap tészta recept

Keresés