Fánk recept

Hozzávalók:
- 2 bögre (300 g) finomliszt, átszitálva
- 3/4 bögre cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 3/4 bögre író
- 2 egész tojás enyhén felverve
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Eszközök:
- Tapadásmentes fánk sütőforma
- Mérőkanalak
- Mérőpoharak
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 218°C-ra. A sütőformát kenjük ki vékonyan pálmazsírral.
- Egy nagy tálban keverjük össze az átszitált lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Öntsük hozzá az írót, a tojást és a vajat.
Keverjük addig amíg össze nem áll. Töltsük ki a sütőforma üregeit a tésztával kb 3/4-ig. - Süssük 7-9 percig vagy amíg szépen megpirul. Hagyjuk a formában hűlni 4-5 percig mielőtt kivennénk. Azután helyezzük hűtőrácsra.
A fánkokat márthatjuk csokiba, vanília mázba vagy olvasztott vajjal megkenve fahéjas cukorba.
A fánk frissen a legfinomabb.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!