Áfonyás keksz recept

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
– 125 gr mascarpone
– 60 gr kristálycukor
– 150 gr liszt
– fél tk. szódabikarbóna
– 1csipet só
– 125 gr vaj
– 125 gr porcukor
– fél citrom reszelt héja
– egy tojás sárga
– 150 gr áfonya
Eszközök:
– Hűtőrács
– Nagy keksz sütő tepsi
Elkészítés módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és a keksz sütő tepsibe helyezzünk méretre vágott sütőpapírt.
2. Kisméretű edénybe tűz felett melegítse fel a mascarpone-t a kristálycukorral, úgy hogy a cukor teljesen elolvadjon benne és lágy krémet kapjunk. (4-5 perc) Tegyük félre teljesen kihűlni.
3. Egy nagy keverőtálba tegyük bele a lisztet, szódabikarbónát és a só, keverjük el.
4. Másik tálba kézi mixer segítségével habosítsuk ki a vajat a porcukorral és a citromhéjjal (kb. 3 perc). Adjuk hozzá a tojás sárgáját majd a kihűlt mascarpone-s krémet keverjük addig, míg egynemű nem lesz.
5. Következhet a lisztes rész, amit szintén hozzáadunk és most már készre keverjük a tésztát.
6. Végül a friss áfonya következik, amit óvatosan beleforgatunk a masszába.
7. Teáskanál segítségével nagyobb diónyi adagokat sorakoztatunk a keksz sütő tepsibe és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Hűtőrácsra téve kihűtjük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!